Tue, 8 Mar 2016 09:29:25


محمد همایون سرخابی

|
 

 

بزرگداشت و تجلیل از هشتم مارچ روز همبستگی بین المللی زن، در حقیقت امر احترام به مقام والای نیم پیکر از جامعه بشری و بازتابی است از اراده آهنین زنان مبارز و قهرمان جهان جهت محو خشونت، برتر اندیشی، تبعیض، بی عدالتی و مرد سالاری .

زن این موجود هستی آفرین در طول تاریخ در کنار مردان نتنها در جهت رشد و پویایی جامعه بشری نقش شگرف و ماندگاری بازی نموده، بل با یک دست گهواره و با دست دیگر جهان را جنبانده است. زنان مبارز و قهرمان جهان از زمان پیدایش انسان و تشکل جامعه بشری تا اکنون جهت رهایی از چنگال ظلم، بی عدالتی، استبداد و خشونت بی رحمانه مردان به مبارزه بر حق و عادلانه پرداخته و خود را به موقف و مقام والا و ارجمند امروزی رسانیده است .

چنانکه یکصد سال پیش از امروز کلارازاتکین زن قهرمان و مبارز آلمانی پرچم مبارزه برابر زیستن، حق طلبی و تساوی حقوق مرد و زن را در جامعه بشری به اهتزاز آورد، که خوشبختانه امروز در اکثر نقاط جهان از آن روز تاریخی طی محافل تجلیل و بزرگداشت به عمل می آید .

در جوامع پیشرفته و متمدن امروزی زنان نتنها از مقام و جایگاه ویژه ای بر خوردار اند، بل بیشتر از مردان مورد تکریم و حرمت قرار داشته و از امتیازات شگرف و جایگاه خاصی نیز بارور اند. زیرا تجربه ثابت نموده است که، صداقت، پاک نفسی، مهربانی، عاطفه و وظیفه شناسی زنان بیشتر از مردان است .

اما با درد و دریغ فراوان در کشور های جهان سوم بخصوص کشور عزیز ما افغانستان، نتنها به ارزش متعالی، خواست های حقوقی، جایگاه طبیعی و انسانی زنان توجه لازم به عمل نیامده، بل زنان میهن ما از صد ها سال بدین سو بیرحمانه زیر چادر سیاه و پوسیده تعصب کور جامعه سنتی و مرد سالار ما به سختی فرو رفته و در قید اسارت ظالمانه فامیلی و استبداد بی رحمانه خانوادگی دست و گریبان است و مردم ما زن را تملک شخصی مرد می پندارند و در برابر خواست های بر حق انسانی و مطالبات طبیعی و اجتماعی شان مقاومت لجوجانه می نمایند .

مگر خوشبختانه چند دهه قبل از امروز در کشور عزیز ما افغانستان نیز زنان مبارز و قهرمان میهن ما تحت زعامت و رهبری خردمندانه شاد روان محترم دکتر اناهیتا راتب زاد این مادر معنوی و نستوه کشور دلیرانه به پا خاسته، سازمان دموکراتیک زنان افغانستان را در شهر کابل و اکثر ولایات کشور تاسیس و ایجاد نمودند، تا زنان محروم و در بند کشیده میهن ما نیز در عرصه های مختلف حیات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، حق تحصیل و حق مساوی کار عادلانه مستفید گردند .

با درد و دریغ فراوان بعد از استقرار نظام های تنظیم سالاری و طالب سالاری در کشور نتنها به کرامت انسانی و موقف اجتماعی زن احترام به عمل نیامد، بل برخلاف دختران و زنان افغانستان را از همه حقوق و امتیازات طبیعی و انسانی شان محروم نمودند، که همه این واقعیت های تلخ اظهر من الشمس برای همه گان روشن و هویدا است که لازم به تذکر نمیباشد .

ادامه جنگ و خشونت، بیکاری و فقر، جهل و گرسنگی از سوی تیکه داران دین و مذهب که با گوش و بینی بریدن ها، سنگسار های بی رحمانه و دلخراش، خود کشی و خود سوزی ها همراه است، لکه ننگ ابدی جهل و ظلمت و سر افگندگی نکبت بار تاریخی را بر جبین این دلالان دروغین دین و مذهب جاودانه ساخته است .

قابل یاد آوری است که، خوشبختانه مقام و جایگاه زن در بین جوامع ترکتبار کشور عزیز ما افغانستان ویژه گی خاصی داشته و تا حدودی از سایر اقوام و ملیت ها متفاوت میباشد .

زیرا زنان و دختران اوزبیک و ترکمن افغانستان در کنار مردان زحمتکش، با هنر آفرینی و قبول زحمات و مشقت فراوان به تولید بهترین قالین، قالینچه، گلیم و پارچه های زیبا، نفیس و مرغوب ابریشمی پرداخته و توانسته است که نقش عمده و جایگاه خاصی را در جامعه احراز و در رشد و پویایی اقتصاد خانواده موقف عمده و نقش موثر و فعال بازی نمایند.

اگر در یک فامیل اوزبیک و یا ترکمن افغانستان کودک نوزاد دختر به دنیا آید، والدین شان نتنها از این ودیعه خداوند (ج) خشنود میگردند، بلکه قدوم نوزاد را به فال نیک گرفته و آنرا یک موهبت آلهی نیز میپندارند. زیرا دختران در خانواده ها به مثابه ثروت بزرگ و پیام آور خوشبختی بوده و قادر هستند الی رفتن به خانه شوهر با انگشتان سحر آفرین خود به اندوخته های مادی فامیل خویش فزونی بخشیده، خوشی و سعادت بیشتر را نصیب خانواده های خود سازند .  

لازم به یاد آوری است که، در نمایشگاه بین المللی قالین که چند سال قبل در شهر دوبی امارات متحده عرب که بین یکصد کشور تولید کننده قالین جهان به خصوص افغانستان، ایران، ترکیه، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قیرغیزستان، نیپال، هندوستان، پاکستان و غیره دایر گردیده بود، قالین های تولید شده کشور عزیز ما افغانستان حایز مقام اول گردید .    

جا دارد با استفاده از اغتنام فرصت این پیروزی بزرگ را برای همه زنان کشور و بخصوص زنان هنر آفرین و مبتکر اوزبیک و ترکمن افغانستان از صمیم قلب تبریک و تهنیت عرض نموده و موفقیت های هر چه بیشتر شان را جهت حفظ این مقام والا از بارگاه رب العزت آرزو نمایم .  

قرار ارقام منتشره مورخ ۵ ماه مارچ ۲۰۱۱ شبکه نشریاتی انترنیتی بی. بی. سی، دولت پاکستان با فروش قالین های افغانی که با دست های توانای زنان اوزبیک و ترکمن افغانستان در آن کشور تولید میگردد، سالانه مبلغ ۵۰۰ ملیون دلار بدست می آورد .

جای تاسف است که دولت افغانستان تا کنون نتوانسته است زمینه برگشت آبرومندانه این مهاجرین را از کشور پاکستان مساعد نموده و از این مبالغ جهت آبادانی وطن، رفاه و آسایش مردم استفاده به عمل آورد. در فرجام روز هشتم مارچ روز همبستگی بین المللی زن را به همه زنان جهان و بخصوص زنان محروم و محکوم افغانستان از صمیم قلب تبریک و تهنیت عرض نموده و موفقیت های بیشتر شان را در جهت مبارزه عادلانه علیه ظلم و بیدادگری های آشکار آرزو می نمایم .   

 ومن الله التوفیق  

محمد همایون سرخابی از لندن،

هشتم مارچ ۲۰۱۶  

     *  تصاویر برگرفته از گوگول

 

 

توجه!

کاپی و نقل مطالب از «اصالت» صرف با ذکر منبع و نام «اصالت» مجاز است

کلیه ی حقوق بر اساس قوانین کپی رایت محفوظ و متعلق به «اصالت» می باشد

Copyright©2006Esalat

 

www.esalat.org