sunday 29 april 2007 13:16:04

 

 

 

 

 

نانسی پلوسی جورج بوش در کنار مقام های وزارت دفاع                                                           

انتقادها از نه تنها سياست خارجي، بلكه برنامه داخلي دولت بوش نيز هر روز ابعاد گسترده ‌تري مي ‌يابد و كاخ سفيد را بيش از پيش در لاك دفاعي فرو مي ‌برد.  "ديويد ايگناتيوس" خبرنگار روزنامه "واشنگتن پست"، در مقاله‌ اي در همين زمينه نوشته است آيا فردي در آمريكا وجود دارد كه بتواند پوسته سخت و محكم بوش را بشكند و واقعيتها را به او بگويد.  وي با توجه به مشكلات فراروي دولت بوش، كه از هر سو شخص بوش را در آستانه نابودي سياسي قرار داده، نوشته است: در زمان حاضر، اين بوش سرسخت نيست كه شروع به شكستن كرده، بلكه واقعيت اين است كه آمريكا نيز در حال شكستن است.  

از هم گسستگي كه باقيمانده دوران رياست جمهوري بوش را تخريب مي ‌كند، در تصوير هفته جاري دفتر رياست جمهوري نهفته است.  بوش با نگراني عقب ميزش نشسته است و هنگامي كه خبرنگاري از وي درباره عملكرد "آلبرتو گونزالس" ثارنوال عمومي آمريكا، در شهادت اخير وي در كنگره درباره اخراج ثارنوالان آمريكا سوال مي‌كند، درست مانند اينكه يك طفل که طعم بد مزه خورده باشد، لبهايش را جمع مي‌كند.  جمهوريخواهان برجسته، شهادت «گونزالس» را به عنوان شهادتي طفره ‌آميز و غيركافي مورد انتقاد قرار داده ‌اند و اما بوش در رابطه با آن واكنشي آرام نشان داد و گفت ثارنوال عمومي وي، يك ارزيابي صريح انجام داده و به تمامي سوالات به شكلي پاسخ داده كه به گفته او "ميزان اعتمادم را به توانايي‌هاي گونزالس در انجام اين وظيفه افزايش داده ‌است."

اكنون بگوييد شما چه نظري درباره گونزالس داريد، زيرا تنها كسي كه از سياره مريخ آمده باشد، اينگونه پاسخها را پاسخهايي بسيار صريح" توصيف خواهد كرد، آن هم اظهارات فردي كه در طول شهادت خود ‪  ۶۴بار جمله "نمي دانم" يا جملاتي مشابه آن را تكرار كرد.

 به نظر مي ‌رسد كه بوش يا از اين كه همه در واشنگتن جلسه شهادت گونزالس را در مقابل كميته «سنا» مشاهده كرده‌اند، اطلاع ندارد و يا اهميتي به آن نمي دهد.  همانطور كه بوش دفاع شعارگونه و نادرست خود را از گونزالس انجام مي- داد، ژنرال "ديويد پترائوس" ‪   Gen. David  Petraeusبا ستاره چهارمي كه بتازگي روي شانه ‌اش نصب شده، آرام در كنار او نشسته بود.  او باهوشترين و هدفدارترين افسري است كه كاخ سفيد به عنوان رهبر نهايي استراتژيهايش در عراق برگزيده است. كسي نمي‌داند در آن لحظه پترائوس با مشاهده تنگتر شدن حلقه دور رييس جمهوري در اطراف كاخ سفيد، به چه چيزي فكر مي‌كرد.

 با وخيم‌ تر شدن اوضاع در بغداد و ادامه سرسختانه سياست عراق توسط رييس جمهوري كه از سوي بسياري از فرماندهان نظامي زير سوال رفته است، در هفته جاري اين حس در واشنگتن احساس مي‌شد كه آنچه گرفته شده، بايد پس داده شود.  متاسفانه اكنون منافع ملي به ماجرا كشيده شده است. بوش با استراتژي افزايش نيروها نشسته است و ارتش بايد هزينه آن را بپردازد.

مثالي جدي از هزينه انساني، اين است كه‪  ۹سرباز آمريكايي با موتر‌هاي بمب‌ گذاري شده‌ اي كه يكي از پايگاههاي آسيب پذير و فعال نيروها را هدف قرار داد، كشته شدند، اين پايگاه، نقش مهمي در استراتژي افزايش نيروها داشت.  تفنگدار بازنشسته ژنرال "جان شيهان" ترديدهاي ارتش را در تشريح اينكه چرا وي متفكران كاخ سفيد را "سزارهاي جنگ" عراق و افغانستان دانسته است، چنين جمع بندي مي ‌كند "مساله بسيار زيربنايي، اين است كه آنها نمي‌دانند به كدام جهنم مي‌روند."
اگر مي ‌خواهيد ميزان نااميدي در واشنگتن را در اين روزها احساس كنيد، بايد با جمهوريخواهان حرف بزنيد. دمكراتها از قدرت سياسي تازه يافته خود در پوست نمي‌گنجند و مشتاقانه سعي دارند از مشكلات بوش سود ببرند، اما جمهوريخواهان تلخي و اضطراب مردمي را كه بر بالاي عرشه كشتي در حال غرق شدن حلقه زده‌اند، انعكاس مي‌دهند.
 با چند تن از مسئولان حزب جمهوريخواه آمريكا صحبت كردم، اغلب آنان مقامات بلند پايه‌اي در كابينه‌هاي ريگن، بوش پدر و بوش پسر بوده‌اند و اين نقد ويرانگر را در گفته‌هايشان احساس كردم "كاخ سفيد منزوي و ناكارآمد شده است، كشور ديگر به رييس جمهور بوش گوش نمي‌دهد، درست مانند زمان جيمي كارتر اين بار هم حس نابجاي وفاداري شخصي رييس جمهوري به حزب و كشورش صدمه مي‌زند."  يكي از سناتورهاي جمهوريخواه مي‌گويد:" اين بي‌كفايت‌ترين كاخ سفيدي است كه از هنگام ورود خود به واشنگتن ديده‌ام.  ارتباط تيم قانونگذاري كاخ سفيد، نامناسب، تاسف بار و خجالت آور است، همكاران من حتي نمي‌توانند به شما بگويند كه چه كسي در مقام اين ارتباط قرار گرفته است . در سراسر دولت، نوعي بي‌كفايتي مديران مشاهده مي‌شود.  اين ضعيف ترين كابينه‌اي است كه تا به امروز ديده‌ام و به خاطر داشته باشيد كه اين كلام يك جمهوريخواه است."
يكي از محافظه‌كاران برجسته نيز اشاره دارد: "با اين كاخ سفيد، ديگر كسي به نظرات وفادار نيست، بلكه وفاداري به اشخاص مشاهده مي‌شود. هنگامي كه جمهوريخواهان درباره وفادار بودن فردي در كابينه ريگان صحبت مي‌كردند، منظورشان وفاداري به رونالد ريگان نبود، بلكه به جنبش محافظه كاران بود.
 دفاع سرسختانه بوش از گونزالس، توهيني به اين جمهوريخواهان است، زيرا مشاهده مي‌كنند كه رييس جمهوري با سرسختي از مقامي كه اعتماد عمومي را از دست داده، دفاع مي‌كند، درست مانند آنچه درباره وزير دفاع سابق "دونالد رامسفلد" مشاهده شد.  

هنگامي كه يك رياست جمهوري مانند رياست جمهوري فعلي بشدت آسيب ببيند، تقويت يك رييس قوي و ماهر براي كاركنان كاخ سفيد، حركت طبيعي است تا تغييرات لازم را اعمال كند. اين همان كاري بود كه در كابينه ريگان انجام شد و سناتور سابق "هاوارد بيكر" و سپس سياستمدار برجسته "كن دوبراشتاين براي ترميم خسارات ناشي از رسوايي ايران كنترا به اين مقام منصوب شدند بيل كلينتون نيز بعد از ماجراي "مونيكا لووينسكي" با انتصاب "جان پودستا" به اين مقام، همين حركت را انجام داد.

 جمهوريخواهان بلندپايه بر اين باورند كه "جاش بولتن" رييس فعلي كاركنان كاخ سفيد، بايد همان ماموريت نجات را به انجام برساند.  اما اين سوال براي آنان مطرح است كه آيا بولتن از نظر سياسي كفايت لازم را دارد، از همه مهمتر پاسخ به اين سوال است كه آيا بولتن يا هر كس ديگري مي‌تواند پوسته سخت و محكم بوش را بشكند و واقعيت را به او بگويد، چرا كه در زمان حاضر اين بوش سرسخت نيست كه شروع به شكستن كرده است، بلكه كشور در حال شكستن است.

همچنان به رغم تمامي‌ تهديد‌هاي كاخ سفيد نسبت به وتو كردن لايحه‌ي نمايندگان مجلس آمريكا براي تعيين جدول زماني مشخص جهت خروج نيروهايي آمريكايي از عراق اين لايحه توسط نمايندگان مجلس آمريكا تصويب شد. اعضاي مجلس نمايندگان آمريكا با اكثريت آرا لايحه‌ي حمايت مالي 124 ميليرد دالري از جنگ عراق و افغانستان مشروط به تعيين جدول زماني مشخص براي خروج تمامي ‌سربازان آمريكايي از عراق را تا اوايل اكتبرتصويب كرد در نشست مجلس نمايندگان آمريكا دو سوم از اعضاي اين مجلس يعني 218 نفر به اين لايحه راي مثبت داده و در مقابل 208 تن راي منفي خود را اعلام داشتند.

به رغم آن كه مسوولان بلند پايه‌ي كاخ سفيد چون گوردن انگلند، معاون وزيردفاع آمريكا ، ‌جان نگرو پونته، معاون وزير خارجه‌ي آمريكا، ديويد پترائوس، فرمانده‌ نيروهايي آمريكايي در عراق و ژنرال پيتر پيس، فرمانده ستاد مشترك ارتش آمريكا، در اين نشست شركت داشتند و تلاش‌هاي گسترده‌اي براي عدم تصويب اين لايحه انجام دادند اما اين لايحه به تصويب رسيد.

نانسي پلوسي، رييس مجلس نمايندگان آمريكا هنگام ارائه‌ي اين لايحه به هزاران سرباز زخمي آمريكا و از بين رفتن جان هزارن عراقي و هم‌چنين تلفات بالاي نيروهاي آمريكايي درعراق اشاره كرد و گفت: اگر اين جنگ همين امروز پايان يابد ميلياردها دالر صرفه جويي خواهد شد . وي تاكيد كرد: قرباني شدن جان سربازان ما و درخواست‌هاي خانواده‌هاي آنها چيزي بيش از يك چك سفيد امضا كه رييس جمهور خواهان آن است را مي طلبد. بوش بايد اين لايحه را امضا كند تا ما بتوانيم بر روي پيروزي درجنگ با تروريست‌ها متمركز شويم، يعني آنچه كه تهديدي واقعي عليه مردم آمريكا است .

همزمان با به تصويب رسيدن اين لايحه در مجلس نمايندگان آمريكا صدها تن ازمخالفان جنگ عراق دربرابرساختمان مجلس نمايندگان تجمع كردند و ازاعضاي اين مجلس خواستند تا جورج بوش و ديك ‌چني، معاون وي را از جريان سياسي كشور كنارگذارند . تظاهركنندگان هم‌چنين با سر دادن شعارهاي ضد جنگ دولت بوش را عامل اصلي جنگ و بحران و گسترش فعاليت‌هاي ترورويستي معرفي كردند قراراست مجلس سناي آمريكا نيزلايحه‌ي مشابهي را عليه دولت بوش به تصويب رساند . كاخ سفيد بلافاصله پس از به تصويب رسيدن لايحه‌ي مجلس سناي آمريكا براي تعيين جدول زماني مشخص جهت خروج نيروهاي آمريكايي از عراق با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد:

 دولت بوش به شدت با اين طرح مخالف است و معتقد است اين طرح بر اساس سياست هجومي‌عليه دولت به تصويب رسيده است،‌ به طوري كه مدت شش ماه براي عقب نشيني نيروهايي آمريكايي از عراق را تعيين كرده است . دانا پرينو، سخنگوي كاخ سفيد، اعلام كرد: اين لايحه ما را نااميد كرد و بايد بگوييم مجلس نمايندگان آمريكا درصدد محاصره‌ي نيروهاي آمريكايي به واسطه‌ي تصويب اين لايحه در عراق است. زيرا اين لايحه دست ژنرال‌هاي آمريكايي را در انجام بسياري از طرح‌ها و مسووليت‌ها مي‌بندند . در بيانيه‌ي كاخ سفيد آمده است: مجلس نمايندگان آمريكا به شكست آمريكا در عراق راي داد و بوش مطمئنا از حق وتو براي خنثي ساختن اين قانون استفاده خواهد كرد.

همچنان به دنبال تصويب لايحه‌ي تامين هزينه‌هاي جنگ در عراق توسط قانونگذاران آمريكايي كه به موجب آن دولت جورج بوش اكنون ملزم به آغاز خروج نظاميان كشورش از عراق ‌شده است، رييس جمهور آمريكا و نمايندگان دموكرات كنگره در آستانه تقابل جدي قرار گرفتند . به رغم آنكه وتوي لايحه‌ي بودجه‌ي جنگ در عراق از سوي جورج بوش، رييس جمهور آمريكا حتمي به نظر مي‌رسد اما نمايندگان سنا و اعضاي مجلس نمايندگان اين كشور به زحمت توانستند لايحه تخصيص 124 ميليارد دالر بودجه‌ي جنگي را با پيش شرط آغاز روند خروج نظاميان آمريكايي از عراق از اول اكتبر سال جاري به تصويب برسانند.

اين در حاليست كه بوش مي‌تواند لايحه مذكور را تا هفته آينده وتو كند با اين هدف كه لايحه جديد ديگري در اسرع وقت روي ميز كار وي قرار گيرد تا هزينه‌هاي عمليات‌هاي نظامي ارتش آمريكا در عراق و افغانستان تامين شود. در همين حال دانا پرينو، سخنگوي كاخ سفيد اظهار داشت: به محض آنكه لايحه‌ي تصويب شده در اختيار ريس جمهور قرار گيرد، او همانطور كه پيشتر وعده داده بود اين لايحه را وتو خواهد كرد.

وي افزود: رييس جمهور به زودي پس از وتوي لايحه با رهبران كنگره آمريكا به منظور آغاز به كار بر روي لايحه‌ي جديد ديدار و گفت‌وگو خواهد كرد . لايحه تامين هزينه‌هاي جنگ در عراق و افغانستان روز چهارشنبه با 218 راي موافق در برابر 208 راي مخالف در مجلس نمايندگان به تصويب رسيد.

اعضاي سناي آمريكا نيز روز پنجشنبه با 51 راي موافق در برابر 46 راي مخالف به اين لايحه غير الزام آور كه به موجب آن روند خروج نظاميان آمريكايي از عراق بايد تا 31 مارچ 2008 تكميل شود، راي مثبت دادند . تصويب لايحه مذكور در حالي صورت گرفته كه ميزان حمايت‌ها از جنگ‌ چهار ساله‌ي آمريكا در عراق به پايين‌ترين حد خود رسيده است . جنگ در عراق هم چنين مهمترين موضوع در بحث 8 كانديداي دموكراتي بود كه روز گذشته در حالي كه 18 ماه به انتخابات رياست جمهوري 2008 آمريكا باقي است به مناظره‌ي انتخاباتي با رقباي خود پرداختند. هيلاري كلينتون، كانديداي حزب دموكرات آمريكا در جريان مناظره‌ي انتخاباتي‌اش در ايالت كاروليناي جنوبي گفت: كنگره از امروزبه پايان جنگ راي داد و ما اكنون تنها مي‌توانيم اميدوار باشيم كه رييس جمهور به اين موضوع گوش فرا دهد .

از سوي ديگر هري ريد، رهبر اكثريت سناي آمريكا در واشنگتن بيان كرد چنانچه رييس جمهور از تغيير مشي در جنگ خودداري كند آمريكا در معرض اين خطر قرار خواهد گرفت كه نه فقط براي ماه‌ها بلكه براي سالها در باتلاق عراق گير كند . وي تصريح كرد: لازم است رييس جمهوري كه كشور را به اشتباه به جنگ سوق داد اين شجاعت را داشته باشد كه به شكست سياست‌هايش اعتراف كرده و يا با ما براي پايان دادن به جنگ همكاري كند . در همين حال به رغم آن كه مسوولان بلند پايه‌ي كاخ سفيد چون گوردن انگلند، معاون وزيردفاع آمريكا، ‌جان نگرو پونته، معاون وزير خارجه‌ي آمريكا، ديويد پترائوس، فرمانده‌ نيروهايي آمريكايي در عراق و ژنرال پيتر پيس، فرمانده ستاد مشترك ارتش آمريكا در نشست مجلس نمايندگان شركت داشتند و تلاش‌هاي گسترده‌اي براي عدم تصويب اين لايحه انجام دادند اما لايحه به تصويب رسيد.

نانسي پلوسي، رييس مجلس نمايندگان آمريكا هنگام ارائه‌ي اين لايحه به هزاران سرباز زخمي آمريكا و از بين رفتن جان هزارن عراقي و هم‌چنين تلفات بالاي نيروهاي آمريكايي درعراق اشاره كرد و گفت: اگر اين جنگ همين امروز پايان يابد ميلياردها دالر صرفه جويي خواهد شد.

وي تاكيد كرد: قرباني شدن جان سربازان ما و درخواست‌هاي خانواده‌هاي آنها چيزي بيش از يك چك سفيد امضا كه رييس جمهور خواهان آن است را مي طلبد. بوش بايد اين لايحه را امضا كند تا ما بتوانيم بر روي پيروزي درجنگ با تروريست‌ها متمركز شويم، يعني آنچه كه تهديدي واقعي عليه مردم آمريكا است.

همزمان با به تصويب رسيدن اين لايحه در مجلس نمايندگان آمريكا صدها تن ازمخالفان جنگ عراق در برابرساختمان مجلس نمايندگان تجمع كردند و ازاعضاي اين مجلس خواستند تا جورج بوش و ديك ‌چني، معاون وي را از جريان سياسي كشور كنار گذارند . تظاهركنندگان هم‌چنين با سر دادن شعارهاي ضد جنگ دولت بوش را عامل اصلي جنگ و بحران و گسترش فعاليت‌هاي تروريستي معرفي كردند.

 تهيه از منابع  خبري .

 

 

 www.esalat.org