پنجشنبه، ۸ دسامبر ۲۰۱۱

مسوولیت مقالات، مطالب و نبشته های نشر شده در «دیدگاه ها» به دوش نویسنده گان آنها میباشد


 


جمال عبدالناصر نورزاد

 

تاریخ: ۸/۹/۱۳۹۰

 

 

آمریكا و پاكستان از جمله كشورهای هستند كه روابط پر فراز و نشیبی را تجربه كرده‌ اند بگونه ‌ای كه این روابط تقریبا از سال ۲۰۰۱ و آغاز ادعای آمریكا برای مقابله با "تروریسم" و اشغال افغانستان با مجموعه‌ ای از همكاری‌ ها و تقابل‌ ها همراه بوده است.

در همین راستا، در روزهای اخیر، بار دیگر تنشهای لفظی میان دو طرف در حال اوج گیری است؛ بگونه‌ ای كه به چالش كشاندن یكدیگر به یكی از اركان روزانۀ آنها مبدل شده است. هر چند كه محور این تحركات در مقطع كنونی را ادعا های آمریكا مبنی بر حمایت پاكستان از گروه تروریستی حقانی كه آمریكا آن را مسئوول ناآرامی‌های افغانستان می ‌نامد تشكیل می ‌دهد، اما بسیاری بر این عقیده ‌اند كه دور جدید این تنشها از زمان اقدام آمریكا در خاك پاكستان برای ترور بن لادن سركرده گروه تروریستی "القاعده" آغاز شده است. ۱۲ ثور ۱۳۹۰ باراك اوباما رئیس جمهور آمریكا رسماً اعلام كرد كه در عملیاتی پنهانی بن لادن در پاكستان توسط نیروهای آمریكا كشته شده است. از آن زمان روابط دو كشور بیش از گذشته در جاده تقابل قرار گرفته است.

بسیاری از ناظران سیاسی بر این عقیده‌ اند كه آمریكا بازی دوگانه‌ ای را در قبال پاكستان آغاز كرده بگونه ‌ای كه از یك سو ادعای حمایت ‌های نظامی و مالی از این كشور را مطرح می ‌كند و از سوی دیگر آن را به حمایت از "تروریسم" متهم و تهدیدات سیاسی و نظامی علیه آن داشته است.

پاكستانی ها بر این امر تاكید دارند كه ادعای آمریكا درباره فعالیت گروه‌ های تروریستی در خاك پاكستان از جمله گروه حقانی، بیش از آنكه بر اساس مستندات باشد برگرفته از جنگ روانی آمریكا علیه پاكستان است كه هدف آن نیز وادار ساختن اسلام آباد به پذیرش خواسته‌ های خود در قبال افغانستان و منطقه و نیز دخالت در امور داخلی پاكستان است. بسیاری بر این عقیده ‌اند كه آمریكا در كنار ادامه جنگ طلبی در افغانستان طرح حضور نظامی و اطلاعاتی در پاكستان را نیز در دستور كار دارد و به هر نحوی به دنبال تحقق آن است. با توجه به اینكه سایر تحركات آمریكا حتی كشتن بن لادن و نیز ادعای همكاری ‌های اطلاعاتی برای برقراری ثبات در افغانستان و پاكستان نتوانسته این مهم را محقق سازد، لذا واشنگتن تلاش دارد تا در لوای ادعای فعالیت گروه‌ های تروریستی مانند "شبكه حقانی" این مهم را اجرایی سازد. به هر تقدیر، می‌ توان گفت كه تنش ‌های كنونی میان پاكستان و آمریكا برگرفته از تحركات آمریكا برای متهم ساختن پاكستان به عنوان عامل شكست ‌های آمریكا در مبارزه با "تروریسم" و نیز تحركات آن برای اشغال این كشور است در حالی كه پاكستان تلاش دارد تا از اجرای این تحركات جلوگیری نماید.

این در حالیست که در حمله هواپیما های بدون پیلوت امریکا در منطقه مهمند ایجنیسی در خاک پاکستان بروز شنبه 24 افسر پاکستانی کشته شدند و یکبار دیگر فصل از سردی روابط میان امریکا و پاکستان بعداز کشته شدن اسامه بن لادن در ایبت آباد اسلام آباد در ماه می آغاز گردید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اصالت» در قبال مطالب منتشره در دیدگاه ها هيچ مسووليتي ندارد و با احترام به آزادي بیان و دموکراسي نميخواهد سانسور نمايد و دست رد به سينه نويسنده گان بزند)