دوشنبه، ۴ جولای ۲۰۰۸
یوسف گیلانی نیمرخ پرویز مشرف
مردم افغانستان خواستار محاکمهء بین المللی عاملان حوادث خونبار هستند !
چندی قبل حامیان بین المللی پاکستان، به این نتیجه رسیدند تا در سیستم حاکم پاکستان با حضور خانم بوتو، و نوازشریف، بشکل یک ائتلاف چیزی را به عنوان احیاء دموکراسی بوجود بیاورند. اغاز این تحولات بیشتر امیدوارکننده بگوش مردم افغانستان از طریق بلندگواهای امریکا و انگلیس تبلیغ میشد. و حتا پیش بینی می شد که با ختم حکومت نظامی پرویز مشرف، و انتخاب حکومت ائتلافی پاکستان دیگر وضع در افغانستان و منطقه بسوی ثبات، ارامش و تامین امنیت و مصوونیت می انجامد. اما گذشت زمان نشان داد که سیاست به اصطلاح احیا گر دموکراسی پاکستان در قبال افغانستان هیچ تغیر مثبت نکرد بلکه با شیوه های وحشتبار تری پیوسته به گذشته سلسله کشتار جمعی هموطنان ما در اثر انفجار های انتهاری، مین گزاری های کنار جاده، پرتاپ راکت ها و غیره ادامه دارد.
در هر حادثهء که در گوشه و کنار کشور ما اتفاق می افتد، یک دو انسان هموطن ما نه، بلکه صد ها نفر کشته و زخمی می شوند. دولت افغانستان با انتشار بیاینهء از کشته شدن و زخمی شدن هموطنان ما ابراز تعصف نموده عامل انراسازمان استخباراتی پاکستان قلمداد می کند و بس. پاکستان بدون ضیاع وقت به رد ادعای دولت افغانستان می پردازد.
در همین هفت سال خونبارترین حوادث که موجب قتل دسته جمعی هموطنان گردیده به همین سلسله نشر یک اعلامیه دولت افغانستان مبنی بر دست داشتن سازمان استخباراتی پاکستان و رد ان توسط دولت پاکستان بدون ارزیابی، رد یابی و بررسی لازم مسلکی و امنیتی به باد فراموشی سپرده شده است. مردم افغانستان این حق را دارند که از ارگانهای امنیتی و کشفی بپرسند که اگر اعلامیه های شما در حد یک ادعا نیست و شما اسناد و مدارک موثق و مستند در اختیار دارید، که به گونهء مثال "احمد رتبه ء نظامی . . . کارمند شعبهء . . . استخبارات نظامی پاکستان، باشندهء شهر . . . "در سازماندهی انفجار و یا عمل انتهاری و یا سایر موارد نقش داشته که موجب قتل و زخمی شدن . . . از هموطنان ما گردیده است."
چرا در همکاری با ارگانهای عدلی و قضائی کشور و در مشوره با ارگانهای حقوقی بین المللی دوسیه تحریک دعوای جزائی را ترتیب نمی دهید و غرض رسیدگی و محاکمهء این حوادث که در ذات خود کشتار دسته جمعی و بخشی از جرایم ضد بشری را تشکیل میدهد به محکمه بین المللی رسیدگی به جرایم جنگی و ضد بشری محول نمی سازید. به جای اینکه در مجالس بین المللی و یا در محافل و کنفرانس های مطبوعاتی گله و شکوه های مقامات کشور ما پیرامون جنایت حکومت پاکستان سر داده شود، بهتر است به شکل حقوقی با مراجعه به مراجع بین المللی به شکل مستند و موثق چهره های مشخص افسران استخبارات پاکستان که در سازماندهی حوادث خونبار قتل دسته جمعی هموطنان ما دست داشتند و دارند افشاء و به محکمه کشانده شوند.
هر چند که یوسف گیلانی صدراعظم پاکستان در دیدارکه با حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان بتاریخ ۳ اگست سال در حاشیه اجلاس سارک داشت از رئیس جمهور افغانستان تقاضا نمود که اگر دولت افغانستان اسناد و مدارکی مبنی بر دخالت استخبارات پاکستان در حوادث مرگبار افغانستان در دست دارد به حکومت پاکستان بسپارند تا دولت پاکستان انرا به شکل مستقلانه بررسی نماید. یوسف گیلانی نیمرخ پرویز مشرف است که با همه دیده درائی تلاش دارد دخالت سریع مستقیم سازمان استخباراتی کشورش را در قتل های دسته جمعی هموطنان ما کتمان نماید. اما تهیه اسناد و مدارک موثق و مستند نه برای ارایه به دولت پاکستان بلکه برای محاکم بین المللی رسیدگی به جرایم ضد بشری خواست مردم افغانستان است که باید چنین شود.
شاهپور صافی
کابل - افغانستان
۳ اگست ۲۰۰۸
توجه !
کاپی و نقل مطلب فوق صرف با ذکر نام و ادرس سایت «اصالت» مجاز است !