انسان در دوران زنده گی خود، دانشهای گوناگونی چون فیزیك، طب، جامعه شناسی، جغرافیه، کیمیا و بیولوژی . . . را فرا گرفته و از آنها بهره های فراوان برده است. یكی از این دانشها كه از گذشته مورد نگرش انسان بوده، تاریخ است. تاریخ خوانی و تاریخ دانی هم غرور انگیز است و هم انگیزه ای برای تربیه و پرورش انسان. تاریخ دانشی گسترده و همانند دریایی در جریان است و هر روز ما با مطالب بسیاری از آن سر و كار داریم. اگر هشیارانه درباره تاریخ بیاندیشیم و خردمندانه بكوشیم تا آنرا بفهمیم، می توانیم از آن در زنده گی بهره های بسیار ببریم و بزرگان تاریخ- اندیشمندان، متفکرین، مؤرخین و مبارزین را بهتر بشناسیم و از کارنامه ها و کارکردهای آنان مطلع و خدماتی ارزشمند آنانرا پاس بداریم. هر انسانی سرگذشتی دارد كه داستان زنده گی گذشتۀ اوست. كارهای كه از انسان سر میزند و رویدادهای كه برایش رخ می دهد، سرگذشت او به شمار می آید .
اندیشمندی میفرماید: چهره های ماندگار، كسانی هستند كه با جسارت و شجاعت، در جهت شكستن زنجیرهای سنگین پای انسانها و كهن الگوی متداول، گام بر می دارند.
اگر انسان زنده گی را بی مرگ می خواهد، برای جاودان ماندن تلاشهای مفید و مثمری باید انجام بدهد و علیه پدیده های منفی که باعث رنج و بدبختی انسانهای دیگر میشود مبارزۀ بی امان نماید. در دنیای آزاد از بندها و نتایج تبعی نظامات بهره کش و خود کامه، که تاریخ نوین بشر دفتر خویش را می گشاید تا نتایج دفاتر گذشته و نقش زنده گی روشن فردا را در آن منعکس سازد. دفتر نوین تاریخ بشر در دل محرومیت ها، مصائب، جنگ ها و قهرمانی های انسان ها طی قرن ها پرداخت شده که در هنگام پیروزی پیکار نهایی طبقاتی، آمادۀ درج جمع بندی های دفاتر گذشته و طرح و نقش زنده گی فرداست. و قهرمانانی که در این راه، زندان و شکنجه و تبعید و اعدام را در کارنامه خود دارند، چه فاتحانه در نبرد خویش و دل بستگی های جاری زنده گی، از تمامی آن چیزهای که دوستشان می دارند، می گذرند تا در دنیای آزاد بر بستر تاریخ نوین رقم بخورد و برای بشریت جاودان ماند!
آری، قهرمانی ها و مبارزه های نجات بخشی جاودانه مرد تاریخ سیاسی کشور زنده نام (کارمل) چنین جاودانه با تاریخ گره خورده است. نیم قرن زنده گی پُربار وی توأم با کار مداوم در مبارزه و فعالیت در کارهای مملکتی بود. او قلب و عشق خود را وقف هموطنان خود از همه طبقات و اقشار زن و مرد پیر و جوان اقلیت های ملی و گروههای مذهبی کرده بود. (کارمل) نمونۀ درخشان روحیه ای بود که به طور بنیانی انقلابی است، بی پروائی و پشتکار در مبارزه، وقف کامل وجودش به حزب، به خلق و به انقلاب، تمام زندگیش را با روح فداکاری برای رهائی انسان ستمدیده و ستمکش و برای استقلال و آزادی وطنش و جامعه مرفه و حقوق تلف شده زحمتکشان صرف نمود.
یاد و خاطرۀ این شخصیت جاودانه و ماندگار تاریخ مبارزات سیاسی و طبقاتی افغانستان گرامی باد!
با درود های گرم و آتشین،
«سالک»
توجه!
کاپی و نقل مطالب از «اصالت» صرف با ذکر منبع و نام «اصالت» مجاز است
کلیه ی حقوق بر اساس قوانین کپی رایت محفوظ و متعلق به «اصالت» می باشد
Copyright©2006Esalat