26 -9 - 2008
درحاشيه ي تشنجهاي جديد بين واشنگتن و مسکو
(بخش نخست - تهيه وپژوهش ازوطن پور)
در تهيه و بازنويسي اين مقاله و تنظيم کلمات و جملات زحمات زيادي کشيدم، تا جايکه برايم مقدوربود، از کلمات و اصطلاحات ناآشنا به زبان دري مانند: دولار، موشک، راهبرد- چرخ بال، هوابرد، پدافندهوايي، يگان هاي نيروهاي مسلح، ناو هواپیمابر، رزمناو، هوانیروز و غيره و غيره خودداري و بازنگري هاي انجام دادم و تهيۀ اين مطلب نظر به تنشهاي موجود بين واشنگتن و مسکو درين مقطع زماني احساس ميشد و روي همين منظور به تهيه و پژوهش آن مبادرت نمودم و اميدوارم مورد توجه واقع شود. و ازمنابع که در تهيۀ اين نبشته استفاده گرديده است با امانت داري تذکر به عمل آمده است .
در سال ۱۹۳۹ با حمله آلمان به پولند و اشغال آن رسما اروپا وارد جنگی شد که تمام دنیا را به آتش کشید. آلمانها با هزاران تانک و توپ و هواپیما قدرت اول جهان بودند ( به طور مثال آلمان ۲۵۰۰ هواپیمای جنگی داشت حال آنکه انگلیس تنها ۶۰۰ هواپیما داشت!) و به سرعت توانستند دوازده پایتخت اروپایی را فتح کنند. ولی در دسامبر ۱۹۴۱ برای اولین بار با مشکلی بسیار جدی درشوروي روبرو شدند. در این زمان بود که آلمانها دریافتند که هرگز نباید به شوروی حمله میکردند! ارتش شکست ناپذیرآلمان پشت دروازه های مسکو متوقف گشت و حتی نتوانست شهر استالینگراد را بصورت کامل تصرف کند! آری، واقعیت این است که اگر شوروی وارد جنگ نمیشد، پیروز بلامنازع جنگ جهانی دوم آلمانها بودند. روسها نه تنها برای خود بلکه برای غرب جنگیدند چرا که نبردهای بسیار وحشتناک شرق نیمی از توان آلمان را از بین برد و این کشور را در سراشیبی شکست انداخت. بی شک نبردهای بزرگ شرق، بزرگترین نبردهای تاریخ بشریت هستند که آمار و ارقام آنها غیر قابل باور است! تنها برای اینکه از گستردگی این نبردها آگاه شویم به مطالب ذيل بايد توجه شود :
در نبردهای مسکو در دسامبر ۱۹۴۱، ۴ میلییون سرباز و ۱۰ هزار تانک – در نبردهای استالینگراد 3 میلیون سرباز و چندین ده هزار توپ و تانک – و در نبرد کورسک (بزرگترین نبرد تانک در تاریخ) ۳،۵ میلیون سرباز و ۲۰ هزار تانک شرکت داشتند!
متوقف گشتن آلمان در شرق آنچنان مهم بود که چرچیل در خاطرات روزانه خود مینویسد :
اکنون مطمئنیم که جنگ را برده ایم، حتی اگر سالها طول بکشد و روزهای سختی را بگذرانیم.
نبردهای شرق آنچنان توان نظامی آلمان را تضعیف کرد که متفقین از پیاده شدن در نرماندی (جون ۱۹۴۴) تا فتح برلین (می ۱۹۴۵) تنها ۱۱ ماه تلاش کردند! روسها در پایان جنگ دارای بزرگترین ارتش تاریخ بوند (۱۵ میلیون سرباز و صدها هزار توپ و تانک و هواپیما) و بعد از آنها آمریکا با ۱۲ میلیون سرباز و صدها هزار تانک و هواپیما، این در حالی بود که ارتشهای انگلیسی و فرانسوی از کمتر یک چهارم توان آنها برخوردار بودند و دیگر توان درگیریهای نظامی را نداشتند! ولی روسها اینطور نبودند و تازه آماده شده بودند تا تمام دنیا را تسخيرنمايند! این کشور (شوروی) طی ۴۵ سال بعد از جنگ به کابوسی بسیار ترسناک برای غرب تبدیل شدند و هر آن که اراده میکردند میتوانستند تمام کره زمین را تصاحب کنند! در طول این سالها ارتشهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا همواره بیم از هجوم سراسری روسها داشتند که باعث شروع جنگ جهانی سوم و نابودی بشریت میشد!
حال بهتر است به توان نظامی شوروی و آمریکا نگاهی بیاندازیم:
چنانچه مشاهده میشود توان نظامی شوروی بسیار برتر از آمریکا بوده و این کشور هر لحظه که اراده میکرد میتوانست به سرعت تمام اروپا، خاورمیانه، خاور دور و ... را فتح کند! شوروی تنها به دلیل خيانت وبی توجهی از هم پاشید و بس. وگرنه هیچ کشوری توان شکست دادن شوروی را نداشت! حال به بررسی توان نظامی شوروی و روسیه کنونی بپردازیم :
روسها هم اکنون دارای تقریبا یک میلیون سرباز و ۲۰ میلیون نیروی ذخیره هستند که ۲،۵ میلیون نفر آموزش دیده و آماده احضار هستند. در واقع روسیه هم اکنون تنها به دلیل مشکلات اقتصادی از نگهداری یک ارتش ۳،۵میلیون نفری خودداری میکند وگرنه روسیه ۱۵ سال قبل با ۵ میلیون سرباز ارتش اول جهان بود.
الف - سیستمهای اخطار دهنده و جاسوسی :
روسیه درای بهترین سیستمهای پیش اخطار و جاسوسی میباشد که به آن این امکان را میدهد که از هزاران کیلومتری هرگونه تحرکی را زیر نظر داشته باشد و در صورت احساس خطر سیستمهای دفاعی را علیه آن فعال سازد. مشابه این سیستم را تنها آمریکا در اختیار دارد. میتوان گفت که غافلگیری روسیه غیرممکن است!
ب - نیروی استراتژیک :
۱۵۰ هزار سرباز، ظابط و افسر روسی تنها مسؤول واحدهای استراتژیک روسیه هستند که متشکل از بخشهای زمینی، هوایی و دریایی هست.
۱- نیروهای استراتژیک زمینی :
جدول زیر تعداد موشکهای قاره پیمای اتمی آماده شلیک روسیه را نشان میدهد که هیچ سلاحي درجهان در برابرشان کارایی ندارد :
به طور مثال راکتهاي SS-18 دارای برد ۱۶ هزار کیلومتر و قدرت تخریب (دایره ای فرضی به قطر) ۴۸ کیلومتر میباشد! علاوه بر راکتهاي فوق روسها دارای هزاران راکت بالستیک کوتاه برد، میانبرد، دوربرد و هزاران راکت کروز و تاکتیکی دیگر هستند.
.۲- نیروهای استراتژیک هوایی و دریایی :
روسها دارای ۱۲ زیردریایی دارای راکت قاره پیما، ۷ زیردریایی دارای راکت کروز و ۱۵ زیردریایی اتمی هجومی در اختیار دارند. به اضافه دارای ۵ زیردریایی اتمی دیگر میباشند. روسها صدها راکت بالستیک دریایی (SLBM) و هزاران راکت کروز دریایی و هوایی در اختیار دارند. به اضافه تقریبا ۳۰۰۰ کلاهک هسته ای که میتوانند کره زمین را دهها بار از بین ببرند!
ج - نیروی ضدهوایی و ضدراکتي :
جدول زیر تعداد لانچرهای راکتهاي.زمین به هوای روسیه را نشان میدهد. که عبور از چنین کمربند راکتي غیرممکن است! علاوه بر راکتهاي فوق روسها دارای هزاران راکت دوش پرتاب و توپ ضدهوایی سبک، نیمه سنگین و سنگین هستند که میتوانند آسمان را برای هواپیماهای مهاجم کاملا نا امن سازند.
د - نیروی زمینی :
نیروی زمینی روسیه دارای ۳۵۰ هزار پرسونل میباشد که میتواند این تعداد را به سرعت تا ۱۰ برابر افزایش دهد!
نیروهای زرهی:
هنوز هم روسیه غول زرهی جهان میباشد که آمار تانکها و زرهپوشهای روسیه به صورت زیر است :
تانکها
زرهپوشها
واحدهای توپخانه :
روسها از گذشته به توپ علاقه زیادی داشتند به طوری که بعد از پیاده نظام، توپخانه بیشترین ارزش را در روسیه دارد. روسیه هم اکنون دارای ۴۷۰۵ توپ خودکششی و ۱۰۰۶۵ قبضه توپ غیر خودکششی به اضافه ۲۶۰۶ توپ راکتي. MRL (MRL) میباشد. علاوه بر اینها روسیه بیش از ۱۰ هزار توپ ذخیره دارد.
ه - نیروی دریایی :
نیروی دریایی روسیه دومین نیروی دریایی جهان میباشد که ۱۷۰ هزار نفر نیرو دارد. این نیرو از ۹۳ زیردریایی مختلف، یک کشتي هواپیمابر، ۵ رزمناو، ۱۷ کشتي شکن، ۱۵ کشتي محافظ، ۵۵ کشتی گشت ساحلی، ۹۵ کشتی گشت نزدیک ساحلی، ۱۰ کشتی آبی- خاکی و ... میباشد.
و- هلکوپتر :
این نیرو دارای حداقل ۸۵۰ فروند هلیکوپتر هجومی از انواع می-۲۴ و ۲۸ و کاموف-۵۰ به اضافه بیش از هزار فروند هلیکوپتر ترانسپورتي میباشد.
ز- نیروی هوایی :
این نیرو دارای ۱۸۵ هزار نفر نیرو و در حدود ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی میباشد. که تقریبا در سطح نیروی هوایی آمریکاست. جدول زیر نوع و تعداد هواپیماهای عملياتي روسیه را در زمان حال و گذشته نشان میدهد :
بعد
از معرفی باید به یک سوال مهم پاسخ گفت که
: آیا روسها مجددا قدرت از دست رفته خود
را بدست خواهند آورد؟ در پاسخ باید گفت
آری! برای اثبات آن باید اشاره ای به
گذشته کرد
:
در سال ۱۹۱۷ روسها آنقدر ضعیف شده بودند
که قسمتهای زیادی از روسیه بدست بیگانگان
اشغال شد ولی چند سال بعد با اقتدار کامل
آنها را بیروند کردند و مجددا قدرت از دست
رفته را باز یافتند آن هم قویتر از قبل!
یا در سال ۱۹۳۸ استالین آنقدر فرماندهان
ارتش را کشت که شوروی عملا به غولی نابینا
تبدیل شد و در ۱۹۴۰ حتی نتوانست حریف
فنلاند چهار میلیون نفری شود! و در
۱۹۴۱
و ۱۹۴۲ نیمی از توان خود را به دلیل حملات
غافلگیرانه آلمانها از دست داد! ولی در
۱۹۴۳ با دو نبرد عظیم استالینگراد و
کورسک، آنچنان ضربه مهلکی به دشمن وارد
آوردند که آلمان کاملا در سراشیبی شکست
افتاد! و در
۱۹۴۵
یعنی تنها در عرض چند سال مبدل به
بزرگترین ماشین جنگی.تاریخ جهان شدند! یا
هنوز هم که هست، خاطره شکست بسیار سنگین
روسها از ناپلئون (در زمان الکساندر در
استرلیتز) از یاد نرفته است؟! ولی همان
روسها در عرض تنها چهار سال بعد بزرگترین
ارتش تاریخ (گراند آرمی ناپلئون) را به
کلی در هم کوبیده و از بین بردند! و یا
ماجرای شارل کبیر پادشاه ماجراجوی سوئدی
که روسها را دوازده بار شکست داد ولی پطر
کبیر تنها با یک پیروزی برای همیشه او را
از بین برد!.
با خواندن مطالب فوق مشاهده میشود که
روسها در طول تاریخ دهها بار تضعیف شده
اند ولی هر بار قویتر از قبل وارد میدان
شده اند! هم اکنون آمریکا و اروپا به سرعت
در حال پیشروی به سوی روسیه هستند و به
اعتراض آنها اهمیتی نمیدهند! ولی، آیا کفه
ترازو به نفع روسها بر نخواهد گشت؟ یک
روسیه قوی میتواند به سرعت سرزمینهای از
دست رفته را بدست آورد و مجددا تبدیل به
قدرت دهه هشتاد شود! آیا وضع همیشه به
همین منوال خواهد بود؟ گفته الکساندر هیگ
سکرترجنرال اسبق ناتو را نباید از یاد برد
: ناتو را نگاه دارید، روسیه آتش زیر
خاکستر است.
توجه !
کاپی
و نقل مطالب از «اصالت» صرف با
کسب مجوز کتبی از «اصالت»
مجاز است !
کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت محفوظ و متعلق به «اصالت»
می باشد.
Copyright©2006 Esalat