پنجشنبه، ۲۴ جولای ۲۰۰۸

 تظاهرات شهروندان هزارۀ افغانستان در کابل

فرستنده: ظاهر دقیق

در پی درگیری میان کوچیها و هزاره ها در بهسود هزاران تن از شهروندان هزاره در تظاهرات خواهان اسکان دائیمی کوچیها شدند.

شرکت کنندگان این راهپیمائی، که اکثریت آنها را ساکنان بهسود تشکل می دادند، می گفتند، که رئیس جمهور و وزیران داخله و خارجه به نسبت "اهانت به قانون و عدالت" باید از هزاره ها عذر خواهی کنند.

کوچی های (عشایر) افغانستان به طور سیار زندگی می کنند و با تغییرات فصلی، میان مناطق گرمسیر و سردسیر کوچ می کنند. تا کنون بارها میان کوچی ها و ساکنان محلی درگیری هایی صورت گرفته است.

 

 این راهپیمایی یک روز پس از آن راه اندازی شد که رئیس جمهور کرزی به دنبال درگیریهای خونین میان کوچیها و هزاره ها در یک فرمان رسمی از کوچی ها خواست در حال حاضر ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک را ترک گویند.

تظاهر کنندگان تصاویر کسانی را با خود حمل می کردند که گفته می شود در درگیریهای اخیر میان کوچیها و هزاره ها در ولسوالی بهسود کشته شده اند.

راهپیمایی با وجود هشدارهای امنیتی از احتمال وقوع حملات انتحاری در کابل راه اندازی شد.

دهها تن از نیروهای امنیتی محل تجمع تظاهر کنندگان را محاصره کرده و رفت و برگشت وسایط نقلیه در منطقه ممنوع اعلام شد.

'اخراج'

برکناری رئیس جمهور و وزرای دفاع و داخله، خلع سلاح کوچیها، اخراج فوری کوچیها از مناطق هزاره نشین، پرداخت غرامت به هزاره ها و جلوگیری از بروز تنشهای دوباره میان کوچیها و هزاره ها از خواستهای اصلی تظاهر کنندگان بود.

محمد محقق، عضو مجلس نمایندگان و یکی از برگزار کنندگان این تظاهرات، ساعاتی پس از آغاز راهپیمایی از شرکت کنندگان خواست به دلیل جلوگیری از بروز آشوب در محلات مسکونی داخل شهر به تظاهرات خود پایان دهند.

در آغاز قرار بود تظاهر کنندگان در پایان راهپیمایی در برابر دفتر سازمان ملل متحد در کابل تجمع کنند؛ اما به دنبال سخنرانی محمد محقق پایان یافت.

آقای محقق خطاب به تظاهرکنندگان گفت: "این بار از شما تقاضا می کنم که تظاهرات را در همین جا ختم کنید."

تظاهر کنندگان تهدید کردند که اگر به مشکلات شان رسیدگی نشود، به تظاهرات خود ادامه خواهند داد.

تظاهرات کابل، بدون خشونت و درگیری پایان یافت.

 

بر گرفته شده از سایت بی بی سی

 

 

توجه !

کاپی و نقل مطلب فوق صرف با ذکر نام و ادرس سایت «اصالت» مجاز است !

  

 

www.esalat.org