شنبه، ۶ سپتمبر ۲۰۰۸

تهيه و تنظيم از «اصالت»

زندگی نامه زرداری

آصف علي زرداري، رهبر قبيله زرداري و همسر بي نظير بوتو، رهبر فقيد حزب مردم است كه دو دوره به عنوان نخست وزير در پاكستان انتخاب شد. وي در ۲۱ جولاي سال ۱۹۵۶ در كراچي، واقع در ايالت سند پاكستان چشم به جهان گشود. آصف فرزند حكيم علي زرداريپ، يكي از سياستمداران پاكستاني است. او بيشتر دوران آموزش خود را در مدرسه سن پاتريك كراچي، جايي كه پرويز مشرف، رئيس جمهور سابق اين كشور در آنجا مشغول تحصيل بود، سپري كرد. وي سپس به دانشكده اقتصاد لندن براي ادامه تحصيلات خود رفت.

آصف در ۱۸ دسامبر ۱۹۸۷ با بي نظير بوتو ازدواج كرد. آنها پس از ازدواج صاحب سه فرزند به نامهاي بيلاوال، بختاور و آصفه شدند. آصف در زمان نخست وزيري همسرش در پاكستان به عنوان عضو مجمع ملي و وزير محيط زيست اين كشور فعاليت كرد. او تا سال ۱۹۹۹ به عنوان سناتور در آخرين سمت شغلي خود در دولت كار كرد تا آنكه پرويز مشرف، رئيس جمهور مستعفي پاكستان در آن زمان طي يك كودتاي بدون خونريزي نواز شريف نخست وزير وقت پاكستان را بركنار كرده و سنا و مجامع اين كشور را منحل كرد.

زرداري حدود ۱۱ سال از عمر خود را به اتهامات مختلف از فساد مالي گرفته تا قتل در زندان سپري كرد. در آن زمان در پاكستان به علت فساد مالي به وي لقب مرد ۱۰ درصدي دادند. وي براي اولين بار در سال ۱۹۹۰ به اتهام بستن يك بمب كنترول از راه دور به پاي مرتضي بخاري، يك تاجر پاكستاني مقيم انگليس و فرستادن او به بانك براي خالي كردن موجودي حساب بانكي‌اش به ميزان ۸۰۰ هزار دالر دستگير شد.

اما او در سال ۱۹۹۳ زماني كه حزب مردم و همسرش قدرت را در دست گرفت، تبرئه شد.

زرداري در سال ۱۹۹۶ دوباره به اتهام فساد مالي دستگير شد و در مدت زمان كوتاهي از دستگيري وي در آن سال، به قتل مير مرتضي بوتو، برادر بي نظير بوتو نيز متهم شد.

اتهامات مالي عليه زرداري شامل موارد زير است:

. خريد جواهرات به ارزش يك ميليون دالر از طريق حساب يك بانك سوئيسي و كارت اعتباري آمريكن اكسپرس
. دريافت بازپرداخت از يك تاجر طلا در دوبي
. توافق بااجاره دار فرانسوي داسالت اوييشن با زرداري مبني بر پرداخت ۲۰۰ ميليون دالر به وي در ازاي عقد قرارداد 4 ميليارد دالري فروش جنگنده به پاكستان (اين قرارداد با پايان تصدي بي‌نظير بوتو فسخ شد)
آصف در نوامبر ۲۰۰۴ به قيد كفيل آزاد شد. اما در ۲۱ دسامبر ۲۰۰۴ به دليل حضور نيافتن در جلسه استماع دادگاه كراچي دوباره دستگير شد. وي به دنبال مذاكرات حزب مردم و دولت مشرف در سال ۲۰۰۴ آزاد شد. يك نوار مكالمات ضبط شده بين قضات و نواز شريف، نخست وزير سابق پاكستان نشان داد كه قضات مجبور به اعلام آزادي زرداري شده بودند. آصف پس از آزادي خود در سال ۲۰۰۴ كمتر در عرصه سياست حاضر شد و براي درمان و مداوا رهسپار آمريكا شد. زرداري مبتلا به ديابت و ناراحتي در ستون فقرات خود بود. وي در اين مدت، لحظاتي را با فرزندان خود سپري كرد.
زرداري پس از ترور بي نظير بوتو در ۲۷ دسامبر ۲۰۰۷ به همراه پسرش بيلاوال بوتو زرداري به عنوان رهبران حزب مردم انتخاب شدند، اما قرار بر اين شد كه بيلاوال ۱۹ ساله كه اكنون در آكسفورد انگليس مشغول تحصيل است، پس از پايان دوران آموزش خود رهبري حزب مردم را برعهده گيرد.

یک روزنامه چاپ عربستان با مبهم توصیف کردن آینده سیاسی پاکستان، به جانبداری از رئیس جمهوری این کشور پرداخت و محاکمه و برکناری وی از قدرت را به نفع پاکستان ندانست.

روزنامه الوطن چاپ عربستان سعودي در تحلیلی به بررسی پیامدهای بحران سیاسی و امنیتی در پاکستان پرداخت و نوشت : بحران سیاسی بی سابقه ای که پاکستان درحال حاضردر آن به سر می برد؛ کاملا آینده این کشور را درهاله ای ازابهام قرار داده است؛ به ویژه اینکه گروههای فعال سیاسی پاکستان برای کنارزدن پرویز مشرف رئیس جمهوری این کشور از قدرت فشار زیادی را به وی وارد کرده اند و از سوی دیگرهم ادامه تنشهای امنیتی در مناطق قبیله نشین و تداوم کشمکشهای سیاسی درصحنه داخلی نیز، این کشور را با بحران جدی روبرو کرده است.

به این سبب، کشورهای اسلامی و عربی به همراه جامعه بین المللی امید دارند تا این مسئله به طور دموکراتیک حل و نیز به پایان دوره خشونتها به ویژه در مناطق وسیع این کشوریعنی بلوچستان و منطقه سوات منجر شود.اما با وجود اینکه احزاب سیاسی پاکستان سرگرم کشمکشها و منازعات داخلی هستند، آنها ازبررسی مسائل و مشکلات اصلی کشورشان و درراس آن، مبارزه با افراط گرایی و حل تنشهای امنیتی غافل مانده اند.

همچنین نگرانی بالای جامعه بین المللی از تحولات و حوادث این کشورهسته ای، کاملا آشکاراست، زیرا پاکستان دائما به دلیل نگرانی از وخیم شدن اوضاع امنیتی خود و نیز تلاش برخی گروههای افراطی برای دسترسی به تسلیحات هسته ای مورد توجه جهانیان قرار دارد.

محاکمه رئیس جمهوری پاکستان به معنای دامن زدن به اختلافات است واین درهیچ شرایطی به سود این کشورنیست و این مسئله بهتر است به شیوه هایی غیر از زور حل شود تا زمانی که راهی برای کناره گیری آبرومندانه رئیس جمهوری پاکستان از قدرت پیدا شود.

تجربه ثابت کرده است نتایج به دست آمده ازهرگونه حملات نظامی درمناطق قبیله نشین تنها به خرابی بیشتر منجر می شود؛ واقعیت امر این است که مبارزه با تروریسم و افراط گرایی دراین منطقه هرگز نتیجه بخش نخواهد بود مگر اینکه طرحهای توسعه و بهبود وضعیت معیشتی ساکنان محلی، اجرا و برنامه آشتی ملی درآن تقویت شود. بهتراست تمام طیفهای سیاسی پاکستان به تعهدات خود درقبال آرای رای دهندگان برای پایبندی به قواعد بازی دموکراسی احترام بگذارند تا دولت بتواند با آسودگی خاطر، مشکلات امنیتی و اقتصادی این کشور را حل کند...

آصف علي زرداري با به دست آوردن اكثريت آرا در مجالس ملي و ايالتي پاكستان به عنوان جانشين پرويز مشرف و رييس جمهور جديد اين كشور انتخاب شد. زرداري كه همسر بي‌نظير بوتو نخست وزير اسبق مقتول پاكستان است، توانست ۱۶۲ راي از ۱۶۸ راي مجمع ايالتي را از آن خود كند. دو رقيب وي يعني مشاهد حسين مشاور مشرف و سناتور حزب حامي مشرف و سعيد الزمان صديقي، قاضي بازنشسته تحت حمايت نواز شريف، هيچ رايي را به خود اختصاص ندادند. در مجمع ايالتي پنج تن راي نداده و يك راي نيز نامعتبر بود. زرداري هم چنين در مجلس ايالتي بلوچستان ۵۹ راي از مجموع ۶۵ راي را از خود كرد. در مجلس ايالت سرحد شمال غربي نيز زرداري ۱۰۷ از مجموع ۱۲۴ راي را از آن خود كرد. آصف علي زرداري، همسر بي‌نظير بوتو، و رهبر كنوني حزب مردم از سوي قانون‌گذاران پاكستاني انتخاب و به يكي از قدرتمند‌ترين رهبران غير نظامي در طول تاريخ ۶۱ ساله‌ي استقلال پاكستان بدل شده است. زرداري كه به گفته بوتو زماني هيچ علاقه‌اي به سياست حزبي نداشت، به عنوان رهبر حزب اصلي حاكم پاكستان پس از پيروزي حزبش در انتخابات پارلماني هدايت ائتلافي را بر عهده گرفت كه با تهديد كردن پرويز مشرف، رييس جمهور پاكستان به استيضاح، ماه گذشته وي را مجبور به استعفا كردند. رييس جمهور جديد پاكستان نا‌آرام يك اشراف زاده عاشق اسب است كه بيشتر سالهاي عمر خود را در زندان گذرانده تا در سياست. وي رهبر مبتدي و تازه كاري است كه از طريق ازدواج با بي‌نظير بوتو معروف شد و پس از ترور وي به قدرت رسيد. زرداري ۱۱ سال را به خاطر اتهامات فساد مالي مربوط به زمان حضور در دولت بي‌نظير بوتو در دهه ۱۹۹۰ در زندان گذرانده است. اتهامات وي هيچ گاه ثابت نشدند و خود وي معتقد است كه اين اتهامات با انگيزه سياسي عليه وي مطرح شده‌اند. زرداري كه به عنوان جانشين مشرف انتخاب شد در عين مواجهه با اتهام فساد مالي از سوي دشمنان سياسي‌اش هم چنين از سابقه رويارويي و مقابله با فعاليت شبه نظاميان طالبان پاكستان در مناطق مرزي برخوردار است. اما گمانه زني‌هايي وجود دارد كه يك دهه حضور در زندان به سلامت جسمي و حتي شايد سلامت رواني زرداري صدمه زده است، اگر چه اين مساله هرگز اثبات نشده است.

زرداري ۵۳ ساله كه كنترول حزب سياسي بي‌نظير بوتو را در دست دارد، توانست در رقابتي كه دو كانديداي ديگر يعني مشاهد حسين مشاور مشرف و سناتور حزب حامي مشرف و سعيد الزمان صديقي قاضي بازنشسته تحت حمايت نواز شريف، ديگر نخست وزير سابق پاكستان در آن حضور داشتند، پيروز شود.

همچنان روزنامه‌ي ديلي تلگراف در گزارشي با اشاره به انتخاب آصف علي زرداري به عنوان رييس جمهور جديد پاكستان نوشته است: يكي از چالش‌هاي پيش روي آصف علي زرداري، رييس جمهور جديد پاكستان اين موضوع است كه وي به احتمال فراوان هدف اصلي براي شبه نظاميان القاعده و طالبان محسوب مي‌شود. با توجه به تشديد خشونت‌ها در پاكستان و حمله ناكام اخير عليه يوسف رضا گيلاني، نخست وزير اين كشور مسوولان پاكستان بايد حفاظت‌هاي امنيتي‌شان را براي زرداري افزايش بدهند. آصف علي زرداري پيشتر در سمت‌هاي سياسي‌اش به هيچ وجه در دفتر سياسي ثابت فعاليت نكرده است اما با توجه به اينكه وي رييس جمهور پاكستان لقب گرفته وي بايد در كاخ رياست جمهوري اين كشور حضور يابد و اين موضوع كه زرداري هدف اصلي القاعده و طالبان قرار خواهد گرفت يكي از نگراني‌هاي اصلي مقامات اين كشور خواهد بود؛ به گونه‌اي كه اين نگراني كمتر از نگراني‌ها در مورد آينده امور هسته‌يي پاكستان و جنگ عليه تروريسم نيست.

اين گزارش افزوده است : پس از حملات ۱۱ سپتامبر پاكستان شاهد حضور گسترده رهبران و شبه نظاميان القاعده و طالبان بوده است. يكي از چالش‌هاي جدي پيش روي زرداري چگونگي مقابله با تهديد‌هاي عليه خود و مردم پاكستان است. زرداري هم چنين بايد موضوع گسترش افراطي‌گري در پاكستان را نيز هر چه زودتر حل و فصل كند. يكي از نگراني‌هاي اصلي در پاكستان اين است كه اگر دولت غير نظامي اسلام آباد ضعيف شود ممكن است شبه نظاميان از فرصت استفاده كنند و در راستاي سقوط دولت غير نظامي پاكستان بر‌آيند. زرداري بايد هرچه زودتر در راستاي بازگرداندن حزب نواز شريف، نخست وزير سابق پاكستان و رييس حزب مسلم ليگ شاخه نواز به ائتلاف حاكم گام بر دارد.

به گفته كارشناسان اگر زرداري در مقابله با يكسري از مشكلات در پاكستان موفق شود ممكن است اتهاماتي كه عليه او اعلام شده بود و هيچ گاه ثابت نشد براي هميشه به بوته فراموشي سپرده شود. ديلي‌تلگراف نوشته است: زرداري براي ايجاد ثبات سياسي و اقتصادي بايد دولت غير نظامي اين كشور را حفظ كند و مانع بروز هر گونه تنش جديد در ائتلاف حاكم شود. رييس جمهور جديد پاكستان با به دست آوردن قدرت در پاكستان مي‌تواند از اين فرصت براي مبارزه جدي با تروريسم و مشكلات اقتصادي استفاده كند. البته اين مساله بستگي به اين موضوع دارد كه وي چگونه مي‌خواهد از قدرتش استفاده كند. يكي از نقاط قوت براي زرداري اين است كه حزب مردم تنها حزبي در پاكستان است كه از بيشترين حمايت‌ها در چهار ايالت اصلي اين كشور برخوردار است. يكي ديگر از چالش‌هاي پيش روي زرداري روابط سرد حزب مردم با ارتش پاكستان است. زرداري بايد در راستاي ايجاد يك روابط نزديك با ارتش پاكستان نيز اقدامات جدي انجام بدهد.

حل و فصل مناقشه كشمير نيز از ديگر چالش‌هاي پيش روي رييس جمهور جديد پاكستان خواهد بود به طوريكه وي بررسي اين مناقشه را احتمالا در اولويت‌هاي كاري خود قرار خواهد داد. موضوع سر و سامان دادن فعاليت‌هاي سرويس جاسوسي پاكستان (ISI) نيز چالش ديگري براي زرداري محسوب مي‌شود. با توجه به اينكه اين سرويس با موجي از اتهامات روبرو بوده است لازم است زرداري در راستاي بر طرف كردن اين اتهام‌ها گام بر دارد. در انتهاي اين گزارش آمده است: زمان آن فرا رسيده كه زرداري برنامه‌هاي جدي براي تجهيز ارتش در مقابله با افراطيون در اين كشور تدوين كند و سياست‌هاي پيشين سرويس جاسوسي اين كشور را كنار بگذارد. روابط نزديك با اشفق كياني، رييس ارتش ايجاد كند و در راستاي تثبيت قدرت دولت فعلي گام بر دارد. اگر اين اقدامات توسط زرداري انجام شود مطمئنا ثبات نسبي در پاكستان حكمفرما خواهد شد و غرب به ويژه آمريكا از اقدامات وي استقبال خواهد كرد. مي‌توان گفت آينده پاكستان، افغانستان و جنگ عليه تروريسم به نوعي به اقدامات زرداري در پاكستان عليه افراطيون بستگي دارد.

همچنان پيروزي رهبر حزب مردم پاكستان در دوئل انتخاباتي با حزب شريف در حالي است كه ناظران سياسي معتقدند كه رئيس جمهور جديد در اسلام‌آباد علاوه بر جدال‌هاي حزبي، با چالش‌هاي جدي اقتصادي و امنيتي رويارو خواهد شد. زرداري كه از او به عنوان يك چهره غربگرا در پاكستان ياد مي‌شود همچنين مجبور است بين تقاضاي آمريكا براي مبارزه با تروريسم، ارتش قوي پاكستان و احساسات ضدآمريكايي در حال افزايش در اين كشور تعادل ايجاد كند. عده‌اي از كارشناسان سياسي معتقدند كه "پرويز مشرف"، رئيس جمهور سابق پاكستان سعي كرد تا اين اقدام را به بهترين نحو انجام دهد اما موفق نشد. اكنون مردم پاكستان اميدوارند كه زرداري دست‌كم بتواند در اين زمينه كمي موفق‌تر از مشرف عمل كند، ولي آنها با نيم‌نگاهي به سابقه زرداري اميد به يك بازسازي جديد در اسلام‌آباد را از دست رفته مي‌بينند.
زرداري در گذشته چندين بار به فساد مالي و حتي قتل "مير مرتضي بوتو"، برادر زنش متهم شده است.
برخي نيز معتقدند كه بازگشت وي به عرصه حكومتي در پاكستان باعث خواهد شد كه رجال سياسي غير قابل اعتماد سابق نيز دوباره پايشان به صحنه سياسي پاكستان گشوده شود.

آنها بر اين نظرند كه زرداري با عدم توانايي خود در رهبري پاكستان سقوط حزب مردم در صحنه سياسي را كليد خواهد زد. يكي از عواملي كه گفته مي‌شود احتمال شكست زرداري را در اداره اسلام ‌آباد با شكست مواجه كند، شاخ به شاخ شدن وي با "نواز شريف"، رهبر حزب مسلم ليگ شاخه نواز است.

اين در حالي است كه نزديكان و طرفداران زرداري معتقدند كه وي يك برنامه جامع كه از همسرش "بي‌نظير بوتو" به جا مانده در اختيار دارد كه مي‌تواند تا حدود زيادي وي را در اداره پاكستان ياري كند.

اين برنامه از معامله با ارتش، قويترين نهاد در پاكستان شروع مي‌شود.

گفته مي‌شود كه در اين زمينه دولت زرداري با لحاظ كردن منافع خود، توجه ويژه‌اي را به نگراني‌هاي ارتش در مسائل داخلي وخارجي خواهد داشت. وي همچنين به ارتش اطمينان خواهد داد كه سهم آن از بودجه كل كشور محفوظ خواهد ماند.

در همين حال، عده‌اي نيز مي‌گويند كه دولت جديد در پاكستان با دريافت كمك‌ها و تجهيزات از آمريكا ارتش كشورش را مجهز خواهد كرد تا در مقابله با هند، همسايه رقيب خود دچار مشكل نشود. در ازاي اين اقدام حزب مردم به جنگ تمام عيار با شبه‌نظاميان در مناطق قبائلي در پاكستان خواهد رفت.

اما براي تحقق اين امر، دولت زرداري از ارتش كشورش و ايالات متحده خواهد خواست تا قدرت بيشتري در اختيارش قرار گيرد و اين همان انتخاب رئيس جمهور و نخست وزير، همزمان از ميان حزب مردم است.

اما در پاكستاني كه دولت غيرنظامي به حاشيه رانده شده و احساسات ضدآمريكايي دائما در حال افزايش است، احتمال آن مي‌رود كه زرداري موفق به اجراي اين برنامه خود نشود.

"مشاهد حسين"، نامزد حزب مسلم ليگ شاخه نواز كه در رقابت با زرداري شكست خورد، قبل از برگزاري انتخابات رياست جمهوري گفت: پاكستان اكنون به اتحاد ملي نياز مبرمي دارد و اگر زرداري به تنهايي بخواهد با مشكلات مقابله كند، با چالش‌هاي اساسي مواجه خواهد شد.

آصف علي زرداري پيش از انتخاب خود به عنوان رئيس جمهور در پاكستان گفته بود كه از ميزان اختيارات رئيس جمهوري به ويژه اختيار "انحلال مجمع ملي" خواهد كاست.

اما تحليلگران پاكستاني وقوع اين امر را كمي بعيد مي‌دانند. آنها معتقدند كه اين اقدام مي‌تواند قدرت حزب مردم را در رسيدن به اهداف خود در صحنه سياسي پاكستان مختل كند.

آنها بر اين باورند كه دولت جديد در اسلام‌آباد در صورتي كه در بازي ديپلماتيك خود دچار اشتباه نشود مي‌تواند آينده سياسي خود را تضمين كند.

نزديكان زرداري اعلام كرده‌اند كه قسمت اعظمي از هزينه‌هاي پيش‌بيني شده در برنامه زرداري مربوط به مناطق روستايي و قبائلي است كه منشا بروز ناآرامي‌ها و بحران‌ها در پاكستان شده است. اين مناطق عبارتند از: مناطق جنوبي ايالت "پنجاب"، ايالت "سرحد"، واقع در شمال غربي اين كشور و بخش‌هاي شمالي ايالت "سند". يكي از مقامات حزب مردم در اين باره گفت: اگر زرداري موفق به اجراي خوب اين نقشه شود و موقعيت خود را حفظ كند، بوتو حتي با اينكه كشته شده است، برنده خواهد بود.

اما تاريخ همواره نشان داده است كه يك روند پيش‌بيني شده در پاكستان با بروز يك حادثه چگونه كاملا بر عكس مي‌شود. در اين زمينه مي‌توان به همكاري مشرف و بوتو در زمينه برنامه جامع اشاره كرد كه با ترور بوتو متوقف شد. از طرفي، عده‌اي از كارشناسان سياسي بر اين باورند كه به رغم تمايل زرداري براي مقابله نظامي با شبه‌نظاميان و نزديكي وي به واشنگتن، كاخ سفيد هنوز مهره قابل اتكاي خود را در اسلام‌آباد نيافته است. به عقيده اين دسته، آمريكا اكنون به دليل پراكندگي قدرت در پاكستان، براي رايزني با ارتش اين كشور روي آورده است. در همين زمينه اخيرا يك گروه از فرماندهان رده بالاي آمريكايي به رياست "مايكل مولن"، رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا با گروهي از مقامات ارشد ارتش پاكستان به رياست "اشفق كياني"، فرمانده ارتش پاكستان ديدار كرد. روزنامه آمريكايي "كريستين ساينس مانيتور" در گزارشي با اشاره به اين مطلب نوشت: با رفتن مشرف از قدرت، مقامات آمريكايي اكنون به جاي نزديك شدن به دولت جديد در اسلام‌آباد به برقراري روابط با ارتش اين كشور تمركز كرده‌اند.

بر اساس گزارش اين روزنامه، از منظر مقامات آمريكايي، زرداري يا شخص ديگري نمي‌تواند خلا بوجود آمده از استعفاي مشرف در پاكستان را پر كند. چون مشرف در زمان تصدي خود در پاكستان هم رئيس جمهور و هم فرمانده ارتش بود و بدين ترتيب مي‌توانست كنترل نسبتا مطلوبي را بر كشورش داشته باشد.

اما در نهايت و به طور خلاصه مي‌توان كليدي‌ترين چالش‌هاي رئيس جمهور جديد در پاكستان را در دسته‌بندي‌هايي كه در ادامه اين مطلب ‌مي‌آيد گنجاند.

دولت جديد در پاكستان بايد خواسته‌هاي آمريكا براي مقابله نظامي با شبه‌نظاميان را برآورده سازد يا در مقابل آن‌ها بايستد. دولت زرداري بايد بتواند با استفاده از سياست‌ها مناسب براي كاهش ارزش "روپيه" پاكستان در مقابل "دالر" آمريكا و تورم در اين كشور كه از بيست درصد نيز فراتر رفته است، چاره‌اي بينديشد.

رئيس جمهور به عنوان رئيس كميته مشترك دولت و ارتش كه تسليحات هسته‌اي را در اين كشور كنترل مي‌كند، محسوب مي‌شود. به همين دليل وي با درخواست‌هايي در زمينه آزادي "عبدالقدير خان"، دانشمند هسته‌اي پاكستان مواجه خواهد شد.

با برگزاري انتخابات امروز دولت غيرنظامي پس از حدود نو سال به پاكستان بازگشت، اما بسياري معتقدند كه پاكستان براي برقراري دموكراسي بيشتر در اين كشور به اقدامات فراتري نيازمند است. اين مسئله باعث مي‌شود كه وظيفه زرداري بيش از پيش سنگين‌تر شود. وي بايد تصميم مناسبي را در زمينه قدرت انحلال مجمع ملي توسط رئيس جمهور و بازگشت تمامي قضات دادگاه عالي پاكستان به مناصب خود اتخاذ كند.

يكي از موضوعات مهم در سياست خارجي اسلام آباد مربوط به نحوه برخورد با هند و ادامه مذاكرات صلح بين اين دو كشور همسايه است. اتفاقات اخير در كشمير كه منشا اختلافات پاكستان با هند بوده است، كمي اين موضوع را دشوارتر مي‌كند. هند بارها اسلام‌آباد را متهم به حمايت از جدايي‌طلبان كشمير كرده است.

رئيس جمهور جديد در پاكستان بايد براي زنده ماندن و جان سالم به در بردن از سوء قصدها تدابير امنيتي مناسبي را در نظر بگيرد، چونكه همسر وي سال گذشته در حادثه‌اي ترور شد. هفته گذشته نيز "يوسف رضا گيلاني"،‌ نخست وزير پاكستان از يك سوء قصد جان سالم به در برد كه اين حوادث هشدارهايي براي زرداري براي مراقبت امنيتي از خود است.

از منابع خبري و انترنيتي

 

 

توجه !

کاپی و نقل مطالب از «اصالت» صرف با کسب مجوز کتبی از «اصالت» مجاز است !

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت محفوظ و متعلق به «
اصالت» می باشد.

 

 

www.esalat.org