دوستان عزیز به سایت «اصالت» خوش آمدید !        «اگر زنده ماندن بقیمت تن دادن به پستی، گذشتن از حیثیت و آبرو و پا ماندن بالای عقاید سیاسی باشد، مرگ صد بار بر آن شرف دارد»           دوستان عزیز به سایت «اصالت» خوش آمدید !      دوستان عزیز به سایت «اصالت» خوش آمدید !          «اگر زنده ماندن بقیمت تن دادن به پستی، گذشتن از حیثیت و آبرو و پا ماندن بالای عقاید سیاسی باشد، مرگ صد بار بر آن شرف دارد» اگر تمام تاريکيهاي دنيا با هم جمع شوند روشنايي شمع کوچکي را نيز نميتوانند خاموش کنند     اگر تمام تاريکيهاي دنيا با هم جمع شوند روشنايي شمع کوچکي را نيز نميتوانند خاموش کنند
 

 

 


 

 

 

 

 

رفیق ببرک کارمل یکی از جمله رهبران انگشت شمار قرن است که در زمرۀ خصایل رهبریت، تواضع و در عین زمان قاطعیت و صراحت، صداقت و پاکدامنی، انساندوستی و وطنپرستی دانشمند و مجرب، از دو خصلت انسانی دیگر نیز برخوردار بوده است.

تشخیص وضع و حالات، و پیشبینی حوادث- یعنی دیاگنوستیک و پراگنوستیک، هم به حد کافی متمتع و برخوردار بود.

من فقط به دو زمانی مختلف یکی ۴۳ سال قبل و یکی هم ۱۸ سال قبل مکث مینمایم. یعنی سالهای ۱۹۶۷ (دورۀ سیزدهم شورای ملی افغانستان که به حیث وکیل کابل انتخاب شده بودند) و سال ۱۹۹۲ را، حین اقامت شان در محلۀ شهرکِ حیرتان، به یاد و به خاطر می آورم:

۱- در یکی از صحبت ها و بیانات پارلمانی شان در دورانی سلطنت به مداخلاتِ دولتِ وقت پاکستان جملۀ فراموش ناشدنی "یک مُشت دزدِ قافله زن . ." را یاد نمودند که اینک با گذشت ۴۳ سال همان پراگنوز و پیشبینی را صحه میگذارد و بنا به جملهء مشهورش "اظهر من الشمس" است.

۲- خوب به خاطر دارم که در گرمای سخت ماه جوزای ۱۹۹۲ (۱۳۷۱) خبر جعلی سقوط طیارۀ حامل رفیق ببرک کارمل را یکجا با دوستم از امواج رادیو ها و رسانه ها پخش نمودند. من که به اتفاق رفیق شفیق الله توده یی به اوشان نشسته بودیم اظهار داشت که چند لحظه بعد ممکن با سیلِ خبرنگاران و ژورنالیستان مواجه خواهیم شد. که این پراگنوز شان هم دقیق بعد از گذشت چند ساعتی به مصداق رسید. دهها ژورنالیست و خبرنگار در عقب دروازۀ اقامتگاه شان تجمع نموده بودند تا از صحت و ثقم خبر از همدیگر سبقت جویند. ما از این پیشگوئی دقیق به بهت و شگفت رفته بودیم. و از اجرای بجا، مناسب و حرف های دقیق شان که به وسیلۀ من به همه ی ژورنالیستان انتقال یافت فقط توسط یک رهبرِ نستوه، فرهیخته و حاذق (دانشمند) بکار برده شده میتوانست و بس.

 

این مختصر نبشته مرتبط به خاطراتیست که بنا به تقاضای رهبری سایت وزین «اصالت» و شخص رفیق گرامی و عزیزم انجنیر صاحب «همت» از رفیق زنده یاد ببرک کارمل به رشتۀ تحریر درآوردم و خواستم تا یکبارِ سیمای این رهبر در انوار حقایق متبلور و فروزان گردد.

 

راه و مکتب رفیق کارمل پاینده باد!

با درود های فراوان،

یاسین صادقی