یکشنبه،  ۱۶ دسمبر ۲۰۰۷

نقش پاکستان
 در
رشد تروريزم و دسيسه های پيدا و پنهان

سريال سياسی – قسمت هفتم – تهيه و پژوهش )دوشی چی)

تجارت اتومی

 

دولت پاكستان، رسماً به قاچاق هسته اى پايان داد. اما آنچه را كه كارشناسان گزارش مى كنند از حد تصور خارج است. دكتر عبدالقديرخان، پدر بمب اتمى پاكستان، تنها كشور را به سلاح هسته اى مجهز نكرد بلكه طى بيست سال، امكانات ساخت سلاح هسته اى را براى كشورهاى بسيار حساس دنيا فراهم آورد.

ماموران سازمان سيا (CIA) و سازمان جاسوسى انگليس (MI6) در يك مكان كاملاً سرى در چند كيلومترى طرابلس بى صبرانه انتظار چيزى را مى كشيدند. مقامات ليبيايى پس از ماه ها مذاكره قول دادند كه مهمترين محموله را به آنان تحويل دهند. اما تاخير ايجاد شده اين سئوال را در ذهن متبارز مى كند كه آيا ممكن است مقامات ليبى در آخرين دقايق از تحويل محموله خوددارى كنند.

بالاخره پس از يك ساعت انتظار، ماموران قذافى به محل قرار مى رسند در حالى كه دو بسته پلاستيكى كاملاً پر را حمل مى كنند. عوامل سازمان سيا و سازمان جاسوسى انگليس دستپاچه به نظر مى رسند. آيا اين بسته ها همان بسته هاى گرانقيمتى است كه واشنگتن انتظار آن را مى كشد؟يك فروند هواپيما غول پيكر ۷۴۷ نيروى هوايى ايالات متحده براى انتقال بسته هاى مذكور كرايه شده است.

دو نفر بازرس سازمان ملل متحد كه متخصص سلاح هاى هسته اى هستند، بر جريان تحويل اين محموله نظارت دارند. (يكى از آنان يك فرانسوى به نام ژاك بوت است). بسته ها را براى امتحان به آنان تحويل مى دهند و محتوى آن روى ميز ريخته مى شود. در روى ميز طرح هاى صنعتى، مداركى به زبان انگليسى و نوشتارى چند به زبان چينى به صورت نامنظم به چشم مى خورد.

بازرسان همه چيز را از نگاه تيزبين خود مى گذرانند. نقشه هاى بمب اتمى، دستورالعمل براى نصب آن و يك بمب ساده كه مانند نمونه چينى سال هاى ۱۹۶۰ است. سلاحى ساده اما بسيار قدرتمندتر از بمبى كه در هيروشيما انداخته شد، از جمله چيزهايى است كه بر روى ميز قرار دارد.

 پرسش اينجاست، نقشه سلاح هاى هسته اى از كجا مى آيد و چه كسى آنها را به ليبى فروخته است؟روى بسته هاى سفيد، كلمات سرخ رنگى به زبان انگليسى ديده مى شود:

(Good Looks Tailor, Islamabad) اين علامت يك خياطى بسيار معروف است كه لباس هاى مقامات مهم مملكتى پاكستان را مى دوزد.

اما خياط اسلام آباد چه معنايى مى تواند داشته باشد؟ خياط اسلام آباد نام كتابى از ژان لوكاره نويسنده فرانسوى است. اما در اين مورد هيچ ارتباطى ميان كتاب و علامت حك شده برروى بسته ها وجود ندارد.

تامين كننده سلاح هاى هسته اى قذافى مردى ۶۸ ساله است كه لباس هاى تيره راه راه و بسيار خوش دوخت مى پوشد و يكى از مشتريان اصلى خياطى (Good Looks) به شمار مى رود.

شخصيتى بسيار متين، چهره اى گرد با سبيل جوگندمى و چشمانى تيره كه در پاكستان بسيار مشهور است به طورى كه تصوير وى در همه جا در خيابان ها، در مدارس و يا پشت شيشه اتومبيل ها ديده مى شود.

وى همانند يك قهرمان ملى و يك قديس مورد احترام مردم پاكستان است.

نام وى عبدالقديرخان است كه از يك سو به عنوان «پدر بمب اتمى پاكستان» و از سوى ديگر به عنوان بزرگترين قاچاقچى هسته اى تاريخ به شمار مى رود.

عبدالقديرخان در طى پانزده سال يك تجارت غيرقانونى و زيرزمينى ايجاد كرده بود كه به گفته محمد البرادعى، مديرعمومي بين المللى انرژى اتمى، عبدالقديرخان يك نوع جديد و هراس آور از «بازار سياه سلاح اتمى» را اداره مى كرد. شبكه عبدالقديرخان با ارسال كاتالوگى، انواع مواد هسته اى را با تحويل در منزل، نقشه نصب و ارائه خدمات به فروش مى رساند.

مارك پرن دوبرشامبو، مدير امور استراتژيك وزارت دفاع فرانسه، اعتقاد دارد: «عبدالقديرخان مدل كاملى از بمب اتمى را در اختيار داشت.»چنين تجارت عجيبى ميليون ها دالر براى عبدالقديرخان عايدى داشت.

گفته مى شود كه وى دهها حساب بانكى در دوبى، مركز تجارتش، داشت و نيز به نوشته نشريات پاكستان، عبدالقديرخان يك هوتل اختصاصى در لندن، ويلايى در ساحل درياى خزر در ايران، مجموعه اى اعجاب آور از سلاح ها و موتر هاى قديمى، دوازده رستوران در اسلام آباد و يك هوتل در تومبوكتو در مالى دارد.

 تجارت وى بيشتر در مناطقى رونق داشت كه داراى بيشترين تنش در عرصه سياسى بودند.

براساس گزارش بين المللى انرژى اتمى مشتريان وى را حساس ترين كشورهاى دنيا از ديدگاه سياسى از قبيل ليبى، ايران و كورياي شمالى تشكيل مى دادند. از ماه ژوئن نيز كشور سوريه در اين فهرست قرار گرفت.

اخيراً گروهى از بازرسان بين المللى براى تحقيق بيشتر در اين خصوص به دمشق مسافرت كردند.

در راهروهاى آژانس بين المللى انرژى اتمى در وين اسامى مشتريان ديگرى نيز به گوش مى رسد.

فهرست نهايى مشتريان عبدالقديرخان علنى خواهد شد. احتمال فراوانى دارد كه فهرست منتشره سر و صداى زيادى در دنيا برپا كند و مردم را غافلگير نمايد. دانشمند پاكستان در اكتبر ۲۰۰۳ به تجارت غيرقانونى خود پايان داد اما آيا اين امر موقتى است؟ قذافى كه بهترين مشترى عبدالقديرخان محسوب مى شد او را فريب داد. رئيس جمهور ليبى حدود ۱۰۰ ميليون دالر به شبكه عبدالقديرخان پرداخت كرد اما از چند ماه پيش تصميم گرفت كه از خود در سطح بين المللى اعاده حيثيت كند.

اين ديكتاتور پا به سني گذاشته از اينكه شخصيتش در سطح جهانى بيش از پيش لجن مال شود نفرت دارد و براى رفع اتهامات بين المللى بايستى كاملاً قاطع باشد. دولت ايالات متحده از معاملات وى با شبكه عبدالقديرخان اطلاع داشت اما نمى دانست كه اين معاملات در چه سطحى است و از اين روى درصدد آن هستند كه از جزئيات آن مطلع شوند. احتمال دارد قذافى به آنها همه مسائل يا قسمتى از آن را گفته باشد.

با اين وجود او از دستيابى به بمب اتمى صرفنظر كرد و نقشه هاى بمب را به همراه چندين تن مواد در اختيار دولت ايالات متحده قرار داد. تمام محموله در چندين مرحله با پرواز ۷۴۷ نيروى هوايى ايالات متحده، به اين كشور ارسال شد و قذافى از خود دوباره فردى قابل معاشرت ساخت.در اين خصوص عبدالقديرخان مجبور به گفتن حقايق شد و به همه چيز اعتراف كرد. وى در يك برنامه تلويزيونى به جرم خود اعتراف كرد و در ادامه در برابر چشمان ميليون ها بيننده پاكستانى بهت زده، از اينكه در فعاليت هاى تكثير سلاح هسته اى دست داشته است از مردم عذرخواهى كرد.

 پرويز مشرف، رئيس جمهور فعلى پاكستان، عجولانه عذرخواهى وى را پذيرفت و از فرداى آن روز طى اعلاميه اى رسمى، عبدالقديرخان معروف را مورد عفو و بخشش قرار داد. پرويز مشرف همچنين تاكيد كرد كه پدر بمب اتمى پاكستان و رئيس مادام العمر آكادمى علوم پاكستان همچنان مى تواند «تمام دارايى خود را» در اختيار داشته باشد. اما چرا رئيس جمهور پاكستان اين گذشت و بخشندگى را در حق عبدالقديرخان دانشمند هسته اى خود انجام داد؟ شايد نوعى حق السكوت به نظر برسد زيرا وى از خيلى مسائل اطلاع دارد و در عين حال تجارت غيرقانونى و پر سود وى مورد حمايت و تشويق مقامات پاكستانى نيز قرار گرفته بود.

به رغم «ملاحظه كارى» دولت پاكستان، مسائل روشن ترى در قضيه عبدالقديرخان به چشم مى خورد.

از ابتداى سال جارى شبكه عبدالقديرخان به تدريج دوباره پا گرفت. بسيارى از همدستان وى در كشورهاى مالزيا، هالند، ايالات متحده، سوئيس، اسپانيا، بريتانيا و... تحت بازجويى قرار گرفتند.

اخيراً پوليس آفريقاى جنوبى يوهان مير، يكى از تاجران ژوهانسبورگ و يكى از تامين كنندگان اصلى مواد هسته اى شبكه عبدالقديرخان بازداشت نمود. گروهى از بازرسان آژانس بين المللى تحت سرپرستى الى هاينونن كه فنلاندى است، به طور تمام وقت در خصوص فعاليت هاى شبكه عبدالقديرخان تحقيق مى كند. گزارش هاى بسيارى در اين زمينه منتشر گرديد كه برخى از آنها علنى بوده و برخى محرمانه هستند.

نشريه «نوول ابزرواتور» توانسته است به اين گزارش ها دسترسى پيدا كند و نيز پرسش هايى را در زمينه تحقيقات صورت گرفته با كارشناسان مربوطه مطرح نمايد.

آنچه را كه ما امروز از دكتر عبدالقديرخان مى دانيم اين است كه وى توانسته با توليد دستگاه سانتريفوژ به شهرت و ثروت برسد. دستگاه سانتريفوژ مهمترين توليد عبدالقديرخان است. براى روشن تر شدن مسئله يك دستگاه ماشين لباسشويى را با ارتفاع دو متر در نظر بگيريد كه قسمت استوانه اى داخل دستگاه در خلاء مطلق و با سرعت صوت بچرخد. در داخل آن اگزافلئور اورانيوم را كه از عبدالقديرخان خريده ايد بريزيد.

چند لحظه صبر نمائيد. سپس ماده سبكى كه از قسمت بالاى دستگاه خارج مى شود جمع كرده و اين كار را هزاران بار در يك دستگاه مشابه (كه قطعاً از عبدالقديرخان خريده ايد) انجام دهيد.

 

   www.esalat.org